Magsjuka åt höger och vänster

Ja denna mindre trevliga sjukdom har smittat mig i år, fast först kom den från annat håll *host inga namn* :)

Den slog ner mig lika hårt som om en demoleringskula träffat mig.

Vaknade upp och kände mig lite krasslig i kistan, men Wilma behövde sin vällig så det var bara att bita ihop.
Efter Wilmas frukost så sa jag till Hanna att jag tror jag har magsjuka, illa kvickt så var dem iväg till Hannas Mamma.

Eftersom Wilma även haft magsjuka så ville varken jag eller Hanna att hon skulle utsättas för det en gång till.
För när Wilma spydde så var som taget från Exorcisten, fast inte lika dramatiskt, men för henne var det nog.
Där kunde hon sitta efter sin välling för att i nästa stund spy upp allt. Det kom som i omgångar, lite åt taget, det var så synd om våran gumma, vi kunde inget göra, bara få i henne vätska och låta henne vila.

Och när en sådan liten parvel mår så dåligt så mår vi ännu sämre, vi vill ju kunna ta bort det onda så hon mår bra igen, men det går inte.
Men tack o lov så mår hon bra nu, tror det började för henne en torsdag för att sen bli frisk 4 dagar senare.

Är ett tag sen jag bloggat, sry för det men har som inte haft någon lust, tog ett tag att komma i form efter magsjukan, fast jag kunde hålla inne maten och kunna röra på mig utan att känna mig helt slut så var jag matt, fick inte i mig så mycket mat, några äppel bitar, nån smörgås med ost, thats it.
Hade inte direkt någon aptit dem följande dagarna.

Vad mer har vi gjort, vi har hälsat på min kusin och hans fru i Finland, för dem väntar barn som är beräknat den 9 maj.
Det är så roligt att dem ska ha barn, så Wilma får en småkusin, för jag är kusin med Riku, visst blir det rätt?
Vi var ju på deras bröllop i somras, först i kyrkan i Torneå, den som man ser från bingo plätten, den stora vita.
Sen begav vi oss till Cape East för efterfesten, där njöt vi av en massa goda maträtter, allt från köttbullar till rökt lax, mums!
Det var en underbar dag, en sådant bröllop vill jag ha...eller vänta nu, jag ska ju inte gifta mig... ;) eller??

Nu är våran gumma 7 månader, voi voi vad tiden går fort!
Hinner knappt ta kort innan hon har flyttat ut.
Måste bara komma ihåg att ta fram videokameran och filma, för det ska bli riktigt roligt att se på det sen när Wilma är större, att kunna stoppa in en skiva i dvd spelaren och se när hon var liten om säg sådar 20 år, tänk vilken grej.
Vadårå tänker kanske en del? Men att kunna bevara hennes första år, eller ja jag kommer aldrig att sluta att knäppa och filma henne och Hanna. Men att kunna plocka fram kort eller filmen är så viktigt för mig, annars kanske man glömmer bort små och roliga minnen.

Vad mer har hänt.
Ja det händer saker varje dag, svårt att komma ihåg allt, men hon är då minsann mamma lilla flicka nu, så fort Hanna går ur rummer och Wilma ser det så kan hon börja stor grina, fast hon sitter i min famn?
Ja då känner jag mig verkligen speciell, där sitter hon hos sin pappa men det duger inte.
Jadu Wilma, det där ska vi träna bort, eller vad säger du mamma? Eller du kanske vill att hon ska vara mammas lilla flicka?

Halksockar är farliga, för när Wilma springer runt i sin lära gå stol med halkisar så blir det som en isbana, fan så halkigt det är, kan ju lätt dräpa sig på dem fläckarna.

Vi har varit till Gk´s i Morjärv, var väll en medioker upplevelse.
Tog cirka 25 min dit längs en kurvig väg, väl framme så kändes byggnaden som ett dass jämfört med Ikea, haha klart Ikea är lite mer centralt, men ändå.

En massa skrot för rätt så många pengar, men vi hittade en del fina saker, men utöver det mest skrot.
Fattar inte hur dem kan gå runt, känns så avsides, långt från E4:an, långt från allt. Men dit far vi nog inte igen, men nu har vi varit där iallafall.

Och ikväll har vi hälsat på Farmor och Farfar, Wilmas då.
Där åt vi en god lassagne med sallad och Pepsi, sedan bastu där jag fick rygg massage av Hanna, kände att jag var tvungen att skriva specifikt rygg massage för annars misstolkas det nog av en del, som gammel Per ;)

Det var så härligt, det behövdes men dock varade det inte så länge för både jag och Hanna gick ut för att svalka av oss, sedan in igen för ett pass, bastu pass då, inget annat Per. 
Och av mig och Hanna fick min pappa ett bastu kit i julklapp med bland annat doft vätska, sån där man häller i vattnet för att sedan kastas på bastu stenarna, det var björk doft, härligt var det.

Sen har vi haft personal fest, men det berättar jag mer om i nästa inlägg.

Glöm dina bekymmer, i morgon kommer nya.

Huvudvärk...

...har jag rätt så ofta.

Vet inte rikigt varför, finns så många möjliga orsaker.

Har iallafall bokat en tid hos optikern för att ta reda på om synen har försämrats, hoppas det för då vet jag att kommer slippa den ett tag, tills det är nästa gång att kolla om synen har försämrats, för den blir då bara sämre när man väl har börjat använda glasögon, eftersom ögonen vänjer sig vid det.
Slapp den där ett tag, när jag fick mina glasögon så försvann den "jobbiga" huvudvärken, då återstod bara den "lätta" huvudvärken, sån som man kan få av stress.

Den lätta huvudvärken är ingenting jämfört med den jobbiga, känns som att skallen ska sprängas av minsta ansträngning, bara av att lyfta Wilma så blir det ett hårt tryck mot huvudet. Inte roligt men har lärt mig att leva med det, för jag har haft huvudvärk sen jag var 14 år, typ.

Klart jag kollade synen ochså, men inget fel på den då, så det fanns inte så mycket annat att göra än att acceptera det. Jag skämtade om det med mina kompisar att jag har säkert en tumör i skallen och skrattade.

Vill inte vakna upp med en sprängade huvudvärk och då menar jag det bokstavligen, när jag reser mig upp ur sängen så får jag en sån där känsla som när man har suttit ner på golvet ett tag för att sedan resa sig upp hastigt, en svimfärdig känsla.

Jobbet blir lidande av det, känns jätte jobbigt att ringa och säga att jag inte kan komma idag för jag har migrän, för jag sviker mina kollegor, när jag inte kommer måste någon annan jobba i mitt ställe, eller ännu värre så kan ingen jobba för mig, då blir alla lidande.
Men jag kan inte göra något åt det, som sagt har bokat tid hos optikern, så jag hoppas verkligen att slipper huvudvärken, för jag vill inte vara hemma, vill jobba!

Har testat en massa, akupunktur, förebyggande medicin mot migrän, migrän tabletter. Visst det finns ett piller som tar bort den där värsta huvudvärken, men den kostar 60 kr styck, vem fan har råd med det? Visst den hjälper men det kostar för mycket.

Vad jag själv tror är det en blandning av att jag har sämre syn och den stress som lätt kan uppstå där jag arbetar, försöker att inte stressa upp mig, lyckas rätt så ofta faktiskt men dem få gånger jag stressar upp mig så kommer huvudvärken och hamrar med sin slägga.

Nej nu får det räcka om min huvudvärk, ville bara förklara för er hur det är för mig.


Gissa vem som sov när jag kom hem? jo Wilma, tråkigt för jag har saknat henne så mycket idag, tänker på henne så fort jag ser en bebis på Ikea.
Så jag var tvungen att snoffsa på henne och luta mig ner över henne så att våra kinder möttes, där stod jag och bara njöt, ville så gärna ta upp henne och hålla om henne, men då hade jag nog fått en rak höger av henne om hon hade haft nog med kraft för att utföra det.

Känns så otroligt bra nu när vi har fått in en bra rutin när det är dags för henne att sova, och vi själva har börjat lägga oss tidigare, för då är det inte lika jobbigt att stiga upp när hon vaknar, och dagen blir längre dessutom.
Men nu sitter jag här och skriver när klockan är långt över tolv som är våran gå och lägga sig tid, men eftersom en trogen läsare ville ha ny läsning så är jag tvungen att tillfredställa henne.


Imorgon ska Hanna klippa sig, får se vad det blir för frisyr, hon frågade mig hur hon ska klippa sig, ja inte vet jag svarade jag det är ju du som ska klippa dig, och inte för så längesedan sa Hanna att hon skulle spara långt hår och nu ska hon klippa sig helt plötsligt, ja hon är lite vimsig min Hanna, men det gör inget för jag älskar henne för precis som hon är.

Nej nu ska vi lägga oss, eller ja först ska Hanna läsa min blogg, är liksom ett måste för henne, kan jag förstå, så bra som jag skriver ;)

Gnatt på er

Glöm dina bekymmer, i morgon kommer nya.

RSS 2.0